16 Nisan 2010 Cuma

Seranit Genel Müdürü Hamdi Altunalan’ın gözünden ‘Merdivenli Sokaklar Projesi’ !!

Tasarımlarımız ve ürünlerimizle mekânların estetik değerini yükseltmek üzere faaliyet gösteren porselen karo firması olmamız nedeniyle hem mekânlara hem de insanlara birçok açıdan yarar sağlayacak bir proje hayata geçirdik.

2010’un İstanbul Avrupa Kültür Başkenti yılı olmasından dolayı, Seranit olarak hayata geçireceğimiz proje ile bu kentin mekânlarına estetik dokunuşlar yapmayı hedefledik. 7 tepeli şehir olarak anılan İstanbul, çoğunlukla tepelerden oluşan ve içinde çok fazla merdivenli sokak barındıran bir şehir.

İstanbul’un merdivenli sokakları insanların çok yoğun olarak kullandığı alanlar olarak göze çarpıyor. Örneğin, yenileyeceğimiz sokaklardan biri olan Ümraniye Ziya Paşa Merdivenli Sokak, Armağan Evler Mahallesi ile bir ilköğretim okulunun ortasında bulunuyor. Bu merdivenli sokak, öğrenciler ile okul arasında bir geçit işlevi görüyor.

Öğrenciler her gün bu merdivenli sokaktan okullarına gidip, evlerine dönüyor. Bu yüzden, Seranit olarak İstanbul’un bazı merdivenli sokaklarını, modern teknoloji kullanarak, özgün ve sanatsal tasarımlarla kentin ruhuna uygun biçimde yenilemek, yaşam kalitesine katkıda bulunmak istedik.
kaynak: http://www.yapi.com.tr/Sektorden/seranit-merdivenli-sokaklar-tasarim-yarismasina-buyuk-ilgi_78349.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder