7 Nisan 2010 Çarşamba

TASARIMLARDA ARANACAK NİTELİKLER VE YARIŞMACILARDAN İSTENENLER !!

· Tasarımların özgün ve Seranit ürün yelpazesi ile uygulanabilir olması, malzeme-tasarım uyumunun sağlanması istenmektedir.
· Tasarımların değerlendirilmesinde, mimari tasarımın yanı sıra, merdiven ve yakın çevresinin bir bütün olarak ele alınarak gerekli tüm teknik bilgilerin paftada verilmiş olması dikkate alınacaktır.
· Sokağın kamusal bir mekan olarak ele alınarak, alt yapı (elektrik, temiz su, pis su, doğalgaz, Telekom vb.), kent mobilyası (oturma birimleri, peyzaj, aydınlatma vb.) ve engellilere yönelik özgün çözümler üretilmesi beklenmektedir.
· Paftada, gerektiği kadar plan, kesit, görünüş, sistem detayı, nokta detayı, kent mobilyası, üç boyutlu foto-gerçekçi görüntü vb. yer almalıdır. Grafik anlatımlarda, uygun ölçek ve sunum tekniği kullanılacaktır.
· Paftada önerinin hangi belediye ve sokağa ait olduğu açıkça belirtilmelidir.
· Yarışmacılar, tasarımlarının işlevsel özelliklerini ve yaklaşımlarını açıklayan rapor niteliğindeki açıklayıcı bir metni, toplam 300 kelimeyi geçmeyecek şekilde düzenleyerek, çizimlerle bir bütünlük içinde paftalarına yerleştireceklerdir.
· Projeler, her sokak için A1 (59,4x84 cm.) boyutunda en çok iki (2) adet pafta halinde tercihen karton veya fotoblok panolar üzerinde hazırlanmış olarak teslim edilecektir. Tüm paftaların sağ üst köşesinde 1x5 cm. boyutlarında ki bir kutuya, tekrar etmeyen ve farklı beş (5) rakamdan oluşan bir rumuz yazılacaktır. Her öneri mutlaka farklı bir rumuzla tanımlanacaktır. Teslim edilen bütün belgelerin sağ üst köşesinde rumuz mutlaka yer almalıdır. Ayrıca, paftalarının tamamı,(jpeg ve tif formatında- A1boyutunda 300 dpi çözünürlükte) sayısal ortamda kopyalanmış CD/DVD olarak teslim edilecektir. CD üzerine yalnızca rumuz yazılacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder